Kafa

Zašto se meri sadržaj vlage u kafi? Količina vlage u kafi je važna iz dva razloga. Kafa koja ima preveliki ili prenizak sadržaj vlage neće održavati kvalitet i ukus. Drugi razlog je jer trgujete kafom a ne vodom. Zelena kafa koja ima visoku vlagu (više od 12%) mogu pogoršati kvalitet zbog bakterija, buđi ili kvasca, naročito ako je seme ubrano. Ako je seme živo, enzimska aktivnost će izazvati promenu ukusa. U svakom slučaju, nivo vlage treba da bude smanjen na ispod 12% ubrzo posle berbe.

FL3

 

 

 

  • Opseg: 5% - 40% (zavisno od uzorka)
  • Rezolucija: 0.1%
  • Hektolitarsko merenje
  • Merenje temperature uzorka
  • Merenje bez prethodne pripreme uzorka
  • Zadržavanje prikaza rezultata
  • Data log funkcija: 10 000 vrednosti
  • USB priključak
  • Računarski softver obradu
  • Nerđajuće kućište
  • Minimalni uzorak: 300g
  • Napajanje: Baterija