Membran filteri

Metoda membranske filtracije je međunarodno priznati standard i široko se primenjuje u farmaceutskoj industriji, industriji hrane i pića, kozmetičkoj industriji, mikroelektronskoj industriji, praćenju vode itd. AMTAST® mrežaste membrane sastoje se od mešanih estara celuloze i posebno su optimizovane za membransku metodu filtracije. Proces proizvodnje je pod strogom kontrolom kvaliteta i pojednostavljuje sledljivost stoga pružajući kupcima proizvode stalnog kvaliteta.

Kako izabarati pravi filter?

Filter membrane za mikrofiltraciju služe za separaciju mikro čestica kroz membranu filtera. Rezultat filtrata zavisi od veličine pore membranskog filtera kao i pritiska ili vakuma koji služi za filtraciju tečnih i gasovitih uzoraka.Od presudnog značaja za uspešno filtriranje je izbor odgovarajućeg materijala filtera i veličine pora, u zavisnosti od sastava uzorka i namene filtrata.

 

Kako se koristi filter?

Uzorak vode prolazi kroz sterilni membranski filter koji je smešten u posebnom aparatu za filtriranje koji se nalazi u usisnoj tikvici. Nakon filtracije, filter koji sadrži zarobljene mikroorganizme aseptično se prebacuje u sterilnu Petrijevu posudu koja sadrži jastučić zasićen odgovarajućim medijem.

Materijali

Na raspolaganju je širok izbor materijala za filtriranje, uključujući staklo ili prirodne i sintetičke polimere, od kojih svaki ima jedinstvena svojstva što ih čini kompatibilnim sa gotovo bilo kojim uzorkom. Razumevanje ovih svojstava i zauzimanje preventivnog - a ne reaktivnog - pristupa filtriranju i kompatibilnosti membrane-uzorka može minimizirati vreme provedeno u rešavanju problema i maksimizirati efikasnost filtracije.