Test trake

Test traka je traka / komad / traka papira ili drugog materijala koji se koristi za hemijska/biološka ispitivanja. Konkretno, test traka se može odnositi na ispitivanje hrane, vode, glukoze, lipolize, urina. Test  traka reagensa, sa 1 ili više reagens jastučića prilepljenih na plastičnu dršku, jedan je od oblika. Ključni razlog za njegovo prihvatanje je lakoća korišćenja.

DF 001

Univerzalni pH papir 0-14

Karakteristike:

Indikatorski papir ima jasnu skalu boja od 0 do 14 za direktno poređenje rezultata: 0-3 označava veoma kiselu supstancu, 4-6 označava kiselu supstancu, 7 označava neutralnu, 8-11 označava alkalnu, 12-14 označava veoma visok nivo alkalnosti.
Uzgajajte zdravije biljke znajući nivo pH vaše baštenske zemlje. Svaki baštovan uvek treba da zna pH nivo svog zemljišta. Većina biljaka preferira blago kiselo zemljište, ali neke uspešnije rastu u alkalnom tlu. Lako se testira, . Kompleti dolaze sa papirnim trakama koje menjaju boju i skalom boja koji govori o pH nivou. Kada saznate pH nivo vašeg tla, možete ga prilagoditi u skladu sa tim.

Kako koristiti:

Da biste testirali pH zemljišta:
Stavite 1 kašiku zemlje u posudu.
Dodajte samo toliko destilovane vode da zemlja postane konzistentna kao milkšejk. Potrebna količina vode zavisi od vrste zemljišta koje imate. Dodavati po malo vode, i stalno mešati kašikom.
Pustite da zemlja odstoji jedan sat. Ako se zemlja osuši u bilo kom trenutku tokom sata, dodajte još vode.
Uronite pH test traku iz kompleta pH testera tla u tlo i ostavite da odstoji 20 sekundi. Zatim isperite traku destilovanom vodom.
Uporedite boju na traci sa tabelom boja priloženom uz komplet pH testera.

Za testiranje pH vode, urina, pljuvačke, laboratorijskih rastvora, itd:
Uronite test traku u tečnost koju testirate.
Odmah izvadite papir i uporedite promenu boje sa priloženom tabelom boja da biste saznali nivo kiselosti vaše tečnosti.

NAPOMENA:
Za najbolju preciznost, ne izlažite postavljeni papir vazduhu ili sunčevoj svetlosti. Papir treba čuvati na tamnom suvom mestu, ne vlažnom.
Ne može izmeriti rastvor kiseline ili alkalije sa gustinom manjom od 0,01%.

Opseg merenja: 0~14pH
4 Boje
100 traka po kutiji

Za zemlju, vodu, urin, pljuvačku, akvarijum i laboratorijsku upotrebu. Brzo proverite pH bilo kog vodenog rastvora.

DF 006

Test trake za vodu 7 u 1

Karakteristike:

Široke primene: Naše DF006 test trake za vodu mogu da otkriju kvalitet vode u vodi za piće, akvarijumima, bazenima, banjama, ribnjacima, toplim izvorima i drugim mestima.
Nadogradnja 7-u-1 test traka za bazen može profesionalno detektovati tvrdoću, brom, slobodni hlor, pH, ukupnu alkalnost, ukupni hlor, cijanuričnu kiselinu.
100 test traka za bazen se čuva u tamnim bocama kako bi se efikasno izbegao uticaj svetlosti na test trake. Boca ima dobro zaptivanje kako bi se obezbedilo dugotrajno skladištenje test traka.
Boca male veličine i male težine. Možete ga staviti u torbu i lako nositi. Koristite ga za otkrivanje sanitarnih uslova u bazenima ili toplim izvorima.
Brzi test: Potrebno je samo da uronite test traku za bazen u vodu na 2 sekunde, zatim je izvadite iz vode i držite test papir horizontalno 30 sekundi, i uporedite ga sa karticom u boji na boci da biste dobili test rezultat.

100 traka po boci.
Tvrdoća: 0 ~ 1000 mg/l (ppm)
Brom: 0~20mg/L
Slobodni hlor: 0~20mg/L
pH: 6,0~9,0
Ukupna alkalnost: 0~240mg/L
Ukupni hlor: 0~10mg/L
Cijanurska kiselina: 0~300mg/L